NETTEN PARA KAZANMA CPM MODELİ


Bir önceki yazımızda, tıklama başına para kazanma konusunu anlatmıştık. Netten para kazanma yollarından bir tanesi de, CPM , yani, Cost per Mille tarzındaki reklamlardır. Bu reklamlarda, en az tıklama başına kazandıran reklalar kadar yaygındır. Bu mod,el, her 1000 izlenmeye göre bir maliyet çıkarılması hesabına dayanmaktadır.. Kaba bir hesapla aylık 100.000 görüntülemeye sahip olan sayfada çıkacak 1$'lık bir reklamın getirisi size 100$ olur.
CPM oranları da, çeşitlilik gösterebiliyor. Burada, en belirleyici unsurlar, reklamın tipi ve sayfadaki yeri. Sayfanın üst kısımlarına yerleştirilmiş bir reklamın daha yüksek CPM değerine sahip olacağı bir gerçek. Benzer şekilde, daha büyük boydaki reklamlar için de aynı durum söz konusu. Bu doğrultuda, kazancınız genellikle her 1000 gösterim için 0,10$ ile 10$ aralığında değişecektir.
Bu modelin en verimli çalıştığı web siteleri de, yüksek görüntülemeye sahip, forum veya online dergi gibi içeriği sürekli güncellenen ve yoğun kullanıcı trafiğinin yaşandığı sayfalardır. CPM modeli ile çalışan bazı sitelere örnek vermek gerekirse ;
Advertising.com, Burst Media, Casale Media, Right Media,
Tribal Fusion, Value Click. gibi steler CPM modeli ile çalışmaktadırlar.

0 Response to "NETTEN PARA KAZANMA CPM MODELİ"

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme