NETTEN PARA KAZANMA TIKLAMA BAŞINA KAZANDIRAN REKLAMLAR


Netten para kazanmanın yolların bir tanesi, tıklama başına para kazanmaktır. Bunlardan en çok bilineni, google adsensedir. Tabii, tıklama başına ücret ödeyen tek sistem, adsense değildir. Temel anlamda, yapmanız gereken şey oldukça basit. Sisteme üye olup size verilecek olan kodları kendi sayfanıza yerleştirmeniz.. Ardından, sistem resim veya düz metin olarak, web sitenizdeki konuyla ilgili olan reklamları görüntülemeye başlayacaktır. Siteniz üzerinden tıklanacak her reklam karşılığında, size belirli bir ücret ödeyecektir.
Bu tip reklamlardan daha fazla para kazanmanın yolu, sitenizin genel ziyaretçi trafiğiyle ve daha da önemlisi "tıklanma/gösterilme oranı" (click through rate) ile "tıklama başına maliyet" (cost per click) değerleriyle ilgilidir..
Tıklanma oranının artması, web sitenizin tasarımıyla ve içeriğiyle doğru orantılıdır. Edinilen tecrübelere göre, tasarımı iyi olan bir sitede içeriğe gömülmüş reklamlar, konuyla ne kadar alakalı ise, tıklanma da o kadar fazla artmaktadır.
Öte yandan, reklam veren bir kullanıcı için emlak, finans, eğitim gibi konuların ,reklam bedelleri daha fazlayken, mesela teknoloji üzerine olan reklamlara ödeyecekleri bedel daha düşüktür. Sitesine bu reklamları alan kullanıcının, konuyla bağlantısı ise sistemden alacağı yüzdedir. Sistem, reklam veren kişiden aldığı paranın belirli bir yüzdesini, reklam alan siteye öder.Bu da sizin kazanacağınız para anlamına geliyor.
Site trafiğinize bakacak olursak, eğer bir kullanıcı sayfalarınızı arama motorları üzerinden bulduysa reklamlarınıza tıklama olasılığı da yüksek demektir. Çünkü bu kişi bir konu veya kelime arayarak size geliyor. Diğer yollarla sayfanıza gelen ziyaretçilerin reklama tıklama oranı ise oldukça düşük kalacaktır.
Tıklama başına ödeme yapan bazı siteler aşağıda verilmiştir.
Adbrite
Microsoft Adcenter
Google Adsense
BidVertiser
Chitika
Clicksor
Yahoo Publisher Network

2 Response to "NETTEN PARA KAZANMA TIKLAMA BAŞINA KAZANDIRAN REKLAMLAR"

  1. Blogger says:

    Are you trying to make cash from your visitors via popup advertisments?
    If so, have you tried using EroAdvertising?

    Blogger says:

    If you are looking for a reputable contextual advertising company, I recommend that you try ExoClick.

Yorum Gönder

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme